Op vraag van Open Vld Zemst en in samenwerking met Open Vld Regio Vilvoorde hield Bart Tommelein met zijn Energietour halt houden in Zemst op donderdag 27 april.
Bron: Het Nieuwsblad
België heeft reeds een aantal staatshervormingen gekend. Zo dateert de laatste (6e) staatshervorming nog van de vorige legislatuur. Een staatshervorming gaat meestal gepaard met de overdracht van bevoegdheden die overgeheveld worden van de Federale overheid naar de Gemeenschappen en Gewesten.
Minister van Energie Bart Tommelein maakt zijn ronde langs de Open Vld-afdeling van Zemst. De minister wil met iedereen, zowel leden als niet-leden, in debat treden over het huidige energiebeleid en zijn plannen voor de toekomst toelichten. Bart Tommelein zal ook een antwoord geven op vragen die leven onder de mensen: wat bepaalt de prijs van mijn energiefactuur? Kan die omlaag? Hoe doe je dat, zonnedelen? Kan ik met een huisbatterij afkoppelen van het net? Wie zijn jaarrekening meebrengt, kan van energie-adviseurs tips krijgen om te besparen op zijn energiefactuur.
Wat? Energietour Bart Tommelein
Wanneer? Donderdag 27 april 2017 om 19u00
Waar? d’Oude School Weerde (Damstraat 49, 1982 Weerde)
Klik hier voor de bijhorende Flash die werd uitgegeven naar aanleiding van deze Energietour
Zonder verlaging van het tarief van de vennootschapsbelasting zullen de vennootschappen vanaf 2017 fundamenteel meer belasting betalen dan vorige jaren. Het doel – om de circa 12 miljard opbrengsten uit de vennootschapsbelasting eerlijker te verdelen tussen grote ondernemingen en KMO’s – zal deze regering niet halen bij ongewijzigd beleid. Integendeel een significant groter deel zal opgehoest worden door KMO’s. Daarom dringt de algemene verlaging van het tarief en de invoering van een minimumbelasting voor multinationals zich op voor het aanslagjaar 2018.
“Het idee van een rechtvaardige fiscaliteit is voor mij legitiem. Ik denk dat veel mensen vinden dat het niet eerlijk is verdeeld.” N-VA-voorzitter Bart De Wever zette woensdagavond in het VRT-programma Van Gils & Gasten de deur op een kier voor een meerwaardebelasting op vermogen. Een kwestie van geven en nemen. “CD&V wil die meerwaardebelasting. En wij willen ook een pak dingen. Ik denk dat oplossingen en hervormingen mogelijk zijn.”
Bron: De Morgen
Sind seit Mittwochabend alle Unstimmigkeiten in der Mitte-rechts-Regierung von Charles Michel (MR) begraben? Und: Hat N-VA-Chef Bart De Wever sogar tatsächlich die Tür einen Spalt geöffnet für die Einführung einer Wertzuwachssteuer, gegen die er sich bislang immer gesträubt hatte? Dieses beiden Fragen beschäftigte gestern das Brüsseler Regierungsviertel, und im Kammerplenum war sogar eine gewisse nervöse Spannung spürbar.
Bron: Grenz Echo
Socio-économique encore. Socio-économique toujours. Le Premier ministre a tenté cette semaine de fixer un cadre favorable à la poursuite des réformes promises par le gouvernement fédéral. Jeudi à la Chambre, il a admis que l’équilibre budgétaire ne pourrait être atteint en 2018, comme prévu initialement, sans nouvelles mesures pouvant nuire à un redressement économique de la Belgique. Il a donc confirmé l’intention du gouvernement fédéral de repousser d’un an le retour à l’équilibre. L’importance de l’effort à fournir (dans les 6 milliards) à l’approche d’une période électorale n’y est sans doute pas pour rien.
Bron: La Libre Belgique
Ecolo et Groen! se sont postés hier devant le 16, rue de la Loi pour appeler le gouvernement à se réveiller. “Il y a dix défis à relever”, disent les Verts, dont l’impôt des sociétés.
Bron: L’Echo