“Ik zal het Brusselse Justitiehuis aanmanen om grondig te controleren dat Muhammed Aytekin, de doodrijder van Merel De Prins uit Eppegem, zich aan zijn opgelegde voorwaarden houdt.” Dat heeft justitieminister Koen Geens gisteren aan burgemeester Bart Coopman gezegd. Die laatste had een onderhoud gevraagd nadat bekend raakte dat Aytekin wegens medische redenen
tijdelijk vrij is onder voorwaarden.
Bron: Het Laatste Nieuws
België heeft de fiscale gunstmaatregel voor voetbalclubs wel degelijk niet aangegeven bij Europa. “Maar een gelijkaardige regeling voor wetenschappers kreeg wel Europese goedkeuring”, wordt beklemtoond. Alvast Open VLD pleit ervoor om de zaak nu alsnog met Europa te regelen, “zodat onze clubs niet langer in onzekerheid moeten leven.” Die dreigen in het slechtste geval immers 400 miljoen euro te moeten terugbetalen.
Bron: Het Nieuwsblad
‘Waarom we deze fiscale regelgeving niet hebben aangemeld? We hadden net een gelijkaardige regeling uitgewerkt voor wetenschappers en Europa had die goedgekeurd’, zegt Open VLD-parlementslid Luk Van Biesen, die in 2008 mee aan de basis lag van de fiscale gunstmaatregel voor voetbalclubs (DS 26/7). In de Europese wandelgangen was gisteren echter te horen dat ons land wel degelijk dat initiatief moest nemen en dat er daar mogelijk gevolgen aan vasthangen.
Bron: De Standaard
Burgemeester Bart Coopman (CD&V) van Zemst heeft er vandaag tijdens een bezoek bij Justitieminister Koen Geens (CD&V) op aangedrongen dat de bevoegde diensten er scherp op toezien dat de 22-jarige Muhammed Aytekin “geen misbruik maakt van de omstandigheden om zijn verdere gevangenisstraf te ontlopen”. Coopman schreef in die zin ook een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
De regering overweegt een jaarlijkse taks op de effectenrekening als alternatief voor een meerwaardebelasting. Noch de banken, noch de beleggers weten het plan te smaken. Ook fiscaal experten zijn niet mals: ‘Zwanger van de symboliek, maar totaal ondoordacht.’
Bron: De Morgen
Alles komt weer. In het laatste jaar voor verkiezingen laten de grote politiek partijen het streven naar een begrotingsevenwicht varen. De uitslag van de Nederlandse parlementsverkiezingen zal hen hierbij sterken. De VVD en de PvdA konden aan de Nederlandse kiezer een mooi begrotingsresultaat met een overschot voorleggen.